Frihetsrörelsens organisation läggs ner- hänvisar till kuppförsök

Frihetsrörelsen i Sverige

publicerad 1 februari 2022
- av Isac Boman
Frihetsrörelsens tidigare frontfigur Filip Sjöström och den nuvarande talesmannen Max Winter.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under gårdagen meddelade Frihetsrörelsen, som legat bakom flera protester mot coronapolitiken, att organisationen läggs ner för att förhindra att den tas över av “en person med negativa intentioner”.

Vi har även fått stöta på hot om övertag nyligen, där en individ med negativa intentioner försökt sätta sig i en position för att kunna ta kontroll över frihetsarbetet i Sverige“, skriver man i ett meddelande på Facebook under gårdagskvällen.

Därför kommer vi nu att upplösa hela organisationen, och kväva allt utrymme som kan ge plats för negativa krafter att komma emellan folket och dess väg mot frihet“, fortsätter man och utlovar mer information senare under tisdagen.

Enligt källor till Nya Dagbladet med god insyn i organisationen ska personen som åsyftas vara Frihetsrörelsens tidigare frontfigur Filip Sjöström.

Sjöström meddelade under förra året att han drog sig tillbaka från Frihetsrörelsen kort efter att det framkommit att han haft förtrogen kontakt med den beryktade sektledaren Tor Paulsson, även känd under den falska identiteten ”Tobbe Larsson”, men har sedan dess fortsättningsvis synts i olika aktivistiska sammanhang.

Nya Dagbladet har sökt Frihetsrörelsens talesman Max Winter för en kommentar.

Fakta: Frihetsrörelsen

Organisationen Frihetsrörelsen med stort "F" skiljer sig från frihetsrörelsen i bred bemärkelse, som åsyftat proteströrelsen mot coronapolitiken i Sverige i största allmänhet där även andra betydande aktörer varit delaktiga.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!