Ny demonstration i Stockholm för mänskliga fri- och rättigheter

Frihetsrörelsen i Sverige

publicerad 17 november 2021
- av Sofie Persson
Bild från en tidigare demonstration i Stockholm.

På lördag arrangeras en ny demonstration för grundlagen och mänskliga fri- och rättigheter när World Wide Rally 5.0 äger rum på Södermalm i Stockholm.

Nu på lördag den 20 november kommer World Wide Rally for Freedom 5.0 att äga rum i Stockholm. Folk kommer att samlas i Tjurbergsparken på Södermalm klockan 13 där man först kommer att spela livemusik innan man sedan börjar marschen genom Södermalm. En av arrangörerna, Mikael Cromsjö, säger att man har många skyltar med sig och att man även kommer att spela musik genom hela marschen. Det kommer även att hållas tal och spelas musik på marschens slutdestination.

Kom dit och häng på. Det kommer att bli jättekul, uppmanar Cromsjö.


Annonser:


Senast i september var det uppemot 1000 människor på plats för att göra sina röst hörd och protestera mot bland annat pandemilagen, vaccinpass och restriktioner.

 


Video från den senaste manifestationen i Stockholm.

 

Förutom i Stockholm den 20:e november kommer den globala manifestationen att äga rum i över 40 länder. I den officiella internationella pressreleasen läggs vikt på att stå upp för yttrandefrihet, rörelsefrihet, valfrihet, mötesfrihet och hälsofrihet.

Man specificerar också målet att i alla länder helt avsluta coronarestriktionerna, avsluta munskyddstvång, förhindra tvång och påtryckningar att ta vaccin, att återgå till normala förhållandet för inrikes och utrikes resande och att i övrigt avsluta alla gällande undantagstillstånd.

Initiativet är oberoende av den så kallade Frihetsrörelsen även om det finns ett samarbete med aktivister från denna.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.