Pandemiöverdrifterna

Försvarsministern åkte till Finland under nyårshelgen

publicerad 14 januari 2021
USA:s f.d försvarsminister Mark Esper, Sveriges försvarminiser Peter Hultqvist, Finlands försvarsminister Antti Kaikkonen.

Försvarsministern Peter Hultqvist (S) reste till Finland på en delvis privat resa under nyårshelgen, trots att regeringens och Folkhälsomyndighetens egna uppmaningar.

På en pressträff den 8 december presenterade statsminister Löfven råden inför jul, med max åtta personer i samma sällskap och en avrådan om att inte resa om det inte är absolut nödvändigt.

Undvik att resa. Om resan trots allt är nödvändig, se till att den sker på ett smittsäkert vis, sa socialminister Lena Hallengren (S) bland annat på pressträffen.
Ministern Hultqvist reste dock trots regeringens avrådan till resor, likt den tidigare MSB-chefen Dan Eliasson, utomlands under nyårshelgen på en delvis privat resa, skriver Bonniertidningen Expressen. Hultqvists resa till Finland avslutades den 11 januari med ett möte med den finske försvarsministern Antti Kaikkonen, varpå han strax därefter åkte tillbaka till Sverige.

Svenska utrikesdepartementet hävde i september avrådan från icke nödvändiga resor till Finland, men landet har ändå kvar restriktioner för inresande svenska medborgare. Alla resenärer måste ha ”godtagbara skäl” för att resa in i Finland. Dessa…


 


Liknande artiklar: