Pandemiöverdrifterna

Fler statliga toppchefer åkte bort under julen

Dan Eliasson tvingades nyligen att avgå efter att ha rest till Spanien över jul. Samtidigt framkommer att fler toppchefer också åkt utomlands på liknande sätt.

Under julhelgen fick svenskarna rådet att stanna hemma och inte hälsa på familj eller vänner. Rådet följdes dock inte av alla toppchefer – istället reste flera av dem själva under jul och nyår, skriver Schibstedt-tidningen Svenska Dagbladet.
Bland dessa finns bland annat Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik som reste till Malta och Fortifikationsverkets chef Maria Bredberg Pettersson som sedan tre veckor vistas på en skidort i fjällen. Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén har även han åkt på en fjällresa.

Ribbenvik menar själv att han behövde resa till Malta av särskilda skäl.

Min sambo flyttade till Sverige från Malta i somras och har inte kunnat besöka sitt hemland sedan dess”, skriver han i ett mejl till SvD och tillägger att paret planerar att gifta sig i Malta och behövde besöka landet för att göra en examination av hindersprövning.

 


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!