Feministiskt perspektiv blir utan presstöd

Statliga mediestödet

publicerad 3 mars 2021
- av Per Nordin
Feministiskt perspektiv
Anna-Klara Bratt, chefredaktör för Feministiskt perspektiv.

Förra veckan kom Mediestödsnämndens beslut om avslag till driftstöd för Feministiskt perspektiv 2021 med hänvisning till att det saknades ett tillräckligt antal prenumeranter i snitt under 2020. Den radikalfeministiska tidningen ställer därför om till en endagstidning – det vill säga ett nyhetsbrev i veckan istället för två.

Feministiskt perspektiv har haft det kämpigt den sista tiden och sökt med ljus och lyckta efter fler prenumeranter. Tidningen lyckades dock inte att nå upp till sitt mål och endast en dussin prenumeranter fattades för att man skulle få fortsatt driftstöd.

Tidningen ställer nu om sin utgivningsfrekvens till ett nyhetsbrev en gång i veckan jämfört med tidigare två i veckan.

Hur Feministiskt perspektiv ska klara sig framöver är i dagsläget oklart. Enligt chefredaktören Anna-Klara Bratt klarar sig tidningen några månader på innestående medel och man tänker utreda alla möjligheter som står till buds under tiden. Det är fler prenumeranter man söker i första hand.

Måste vi lägga ner under året kommer vi inte att göra det i tystnad i alla fall, säger Bratt till den egna tidningen.

Nya Dagbladet rapporterade nyligen om att den radikalfeministiska tidningen Bang gått i graven efter 30 år.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!