Bulletins utgivare hoppar av

publicerad 22 mars 2022
- av Sofie Persson
Bulletins medarbetare i början av projektet, Per Gudmundson längst till vänster i bild. Th. Ivar Arpi, Carolin Dahlman, Tino Sandandaji, Paulina Neuding, Alice Teodorescu Måwe, Thomas Gür.

Nyhetssajten Bulletin försattes i konkurs förra månaden, men delägaren Tino Sanandaji köpte snabbt upp konkursboet och planerar att fortsätta driva projektet. Däremot meddelar nu ledarskribenten Per Gudmundson att han inte längre kommer att vara kvar i projektet.

Jag tänker inte vara ansvarig utgivare i en verksamhet som jag inte arbetar i eller har kontroll över, säger han.

Det pseudokonservativa medieprojektet Bulletin startades i december 2020 och planen var att bli Sveriges största mer högerpolitiskt inriktade tidning. Snabbt uppstod dock konflikter där medarbetare vittnade om att delägarna Atta Tarki, Pontus Tholin och Tino Sanandaji betett sig olämpligt på flera sätt.

Tvärtemot vad ni tror i media, jag är ju den som oftast sitter och medlar, för det är massa människor som bråkar i företaget. Jag är mer som en dagisfröken, säger Tino Sandaji själv om konflikterna till Bonnierägda Expressen.

Det slutade med att flera snabbt hoppade av projektet och i februari i år försattes Bulletin i konkurs av Stockholms Tingsrätt på grund av obetalda skulder.

Tino Sanandaji meddelade dock snabbt att tingsrättens beslut skulle överklagas och han har nu köpt konkursboet. Han meddelar att sajten kommer att överleva och att han kommer att driva den vidare genom ett annat bolag. En del av de anställda har tecknat nya avtal med Bulletin, men nu meddelar ledarskribenten och den ansvarige utgivaren Per Gudmundson att han inte kommer att fortsätta på redaktionen.

Jag tänker inte vara ansvarig utgivare i en verksamhet som jag inte arbetar i eller har kontroll över, säger Gudmundson.

Gudmundson hoppade in som utgivare i början av förra året när chefredaktören och ansvarige utgivaren Ivar Arpi och chefredaktören Alice Teodorescu Måwe valde att lämna redaktionen.

Jag skrev 295 artiklar under svårast möjliga förhållanden. Det var mycket bråk och projektet blev inte som man tänkt sig när man gick in i det. Men jag är stolt att jag lyckades leverera trots allt kaos. Man är en lärdom rikare.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!