MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Bris öppnar stödlinje på arabiska

Etnisk undanträngningspolitik

publicerad 24 oktober 2019

Nu öppnar Bris professionellt kuratorsstöd på arabiska till alla vuxna som har frågor om barn i sin närhet.

Bris stödlinje har sedan 1980 erbjudit hjälp till barn som behöver någon att prata med, men redan 1971 öppnade linjen för vuxna som behöver råd rörande barn som far illa.

– Vuxna har alltid hört av sig till oss på Bris med frågor om hur de kan stötta barn. För oss är det självklart att Bris ska finnas tillgängliga för så många som möjligt och vi vet att det finns ett behov av stöd på olika språk. I Sverige finns en stor grupp invånare som pratar arabiska och vi är oerhört glada över att kunna möta fler i deras frågor kring barns situation och mående, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

Framöver kommer barn möjligtvis kunna boka in samtal med en kurator på en mängd olika språk, så som arabiska, persiska och spanska.

Sedan 2015 har Bris bedrivit en flerspråkig stödlinje som stängs ned nu i november.

Bris, som betyder Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer.

Att Bris behöver en stödlinje på arabiska är en konsekvens av att den arabisktalande befolkningen i Sverige är väldigt stor, och ständigt ökar.

 

Källa: BRIS

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend