Bris öppnar stödlinje på arabiska

Etnisk undanträngningspolitik

publicerad 24 oktober 2019

Nu öppnar Bris professionellt kuratorsstöd på arabiska till alla vuxna som har frågor om barn i sin närhet.

Bris stödlinje har sedan 1980 erbjudit hjälp till barn som behöver någon att prata med, men redan 1971 öppnade linjen för vuxna som behöver råd rörande barn som far illa.

– Vuxna har alltid hört av sig till oss på Bris med frågor om hur de kan stötta barn. För oss är det självklart att Bris ska finnas tillgängliga för så många som möjligt och vi vet att det finns ett behov av stöd på olika språk. I Sverige finns en stor grupp invånare som pratar arabiska och vi är oerhört glada över att kunna möta fler i deras frågor kring barns situation och mående, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

Framöver kommer barn möjligtvis kunna boka in samtal med en kurator på en mängd olika språk, så som arabiska, persiska och spanska.

Sedan 2015 har Bris bedrivit en flerspråkig stödlinje som stängs ned nu i november.

Bris, som betyder Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer.

Att Bris behöver en stödlinje på arabiska är en konsekvens av att den arabisktalande befolkningen i Sverige är väldigt stor, och ständigt ökar.

 

Källa: BRISLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.