Alexander Bards kritik: ”Jag äcklas av Black Lives Matter” – sparkas av TV4

Våldsbejakande svart makt-rörelsen

publicerad 14 juni 2020
- av Markus Andersson

TV-profilen Alexander Bard gick under gårdagen ut med skarp kritik mot Black Lives Matter-rörelsen och skrev bland annat att svarta människor ska sluta att leva på bidrag och inte vara ”självutnämnda offer”. Efter utspelet har Bard sparkats från TV4 och lämnat Liberalerna.

I flera tweets kritiserar nu TV-profilen och ”Talang”-jurymedlemmen Alexander Bard fenomenet ”Black Lives Matter”. Han menar bland annat att om svartas liv ska betyda något så borde de arbeta för det istället för att bara skylla ifrån sig på vita.

Bard reagerar också på att BBC idag valt att censurera TV-programmet Fawlty Towers där John Cleese spelar huvudrollen. Hela Black Lives Matter har blivit ett ”sinnesrubbat projekt”, och censuren är något som Bard ”äcklas av”.

TV4 har varit i kontakt med Alexander Bard under lördagskvällen och har ”gemensamt kommit fram till att det inte passar att han fortsätter som jurymedlem i Talang”, enligt TT.

Bard skall också haft ett samtal med Liberalernas partiledning som slutade med att han valde att lämna partiet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.