Hälsa

WHO: Sierra Leone ebolafritt

Lättnad bland befolkningen i västafrikanska Sierra Leone efter att ebolaviruset är bekämpat

Två av de länder som drabbades hårdast av ebolaviruset, Sierra Leone och Liberia, är nu fria från viruset, enligt världshälsoorganisationen WHO.

I Sierra Leone har 14 089 fall av sjukdomen rapporterats sedan december 2013, men den sjunde november var det 42 dagar sedan det sista fallet, enligt organisationen.

Helt har man dock inte lyckats bli av med sjukdomen. I grannlandet Guinea finns 382 människor i karantän – men epidemin tycks nu vara på väg mot sitt slut.

 

Artikel har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Liknande artiklar

Misstänkt fall av ebola i Enköping – akuten har st... Akutmottagningen i Enköping har stängts efter att ett misstänkt fall av ebola har upptäckts. Det handlar om en person...
Nytt ebolafall i afrikansk storstad Det senaste ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa går in i en ”ny fas” sedan ett fall upptäckts i storstaden Mbandaka. Ett ...
17 döda i nytt ebolautbrott i Afrika Minst 17 personer har dött i nya fall av ebola i Kongo-Kinshasa. Kongo-Kinshasa, som inte drabbades av det stora ebol...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!