WHO:s antimänskliga budskap: Krama inte familjen i jul

Coronarepressionen

publicerad 11 december 2020
- av Markus Andersson
Nu är det slutkramat - åtminstone om WHO får bestämma.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Världshälsoorganisationen går nu ännu längre i sina försök att detaljstyra människors privatliv under den så kallade coronapandemin och uppmanar nu allmänheten att helt sluta krama sina familjemedlemmar under julen.

Organisationens krischef Michael Ryan förklarar för AP att bakgrunden är den höga smittspridningen i USA och att drastiska åtgärder och rekommendationer är nödvändiga, bland annat vill man alltså bestämma att nära och kära inte längre får kramas och röra vid varandra.

– Det är hemskt att vi från WHO behöver säga till människor att inte kramas, det är fruktansvärt. Men det är den brutala verkligheten på platser som USA just nu, säger han till AP News.

Sedan tidigare har smittskyddsläkare i Storbritannien uppmanat allmänheten att sluta krama och vidröra äldre släktingar – men WHO:s nya rekommendationer tycks alltså gälla alla familjemedlemmar oavsett ålder.

Kate O’Brien som ansvarar för WHO:s vaccinprogram påpekar samtidigt att de omfattande massvaccinationsprogrammen inte kommer att innebära ett automatiskt slut på pandemin, någonting som många har tolkat som att restriktionerna och den omfattande repressionen kommer att bli kvar även efter att en stor del av allmänheten tagit vaccinet.

Många är också kritiska till WHO:s råd och menar att det är både olämpligt och mycket märkligt att organisationen ska lägga sig i huruvida familjemedlemmar kramas eller inte. Uppmaningen anklagas för att vara såväl kränkande som totalitär och kritiker menar att WHO omedelbart bör sluta att lägga sig i människors privatliv och relationer. Flera ställer sig också frågande och undrar vad nästa steg och märkliga rekommendation från organisationen kan komma att bli.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!