Upp till 30 miljoner kan ha fått cancerframkallande poliovaccin

publicerad 27 juli 2013

DNA-viruset SV40 kan leda till cancer, visar mängder av forskning. Det amerikanska smittskyddsinstitutet (CDC) gick på sin hemsida ut med uppgiften att omkring 30 miljoner av de 98 miljoner amerikaner som fram till 1963 vaccinerats med poliovaccin kan ha fått sprutor som varit kontaminerade med det cancerframkallande SV40-viruset, rapporterar flera medier. Myndigheten raderade sedan uppgiften.

Foto: Flickr/Tom & Katrien/CC BY-SA 2.0
Foto: Flickr/Tom & Katrien/CC BY-SA 2.0

Det är Centers for Disease Control and Prevention, som är det amerikanska smittskyddsinstitutet, som på sin hemsida skrivit att upp till 30 miljoner av de 98 miljoner amerikaner som vaccinerades med poliovaccin fram till 1963 kan ha fått sprutor kontaminerade med med SV40-viruset.

”SV40 upptäcktes 1960. Snart kunde man hitta viruset i poliovacciner. Mer än 98 miljoner amerikaner fick en eller flera doser poliovaccin mellan 1955 och 1963 då en del vaccin kontaminerades med SV40”, står det på sidan.


Annonser:


”Så varför tar man plötsligt bort denna viktiga information från smittskyddsinstitutets hemsida? Den cachade sidan ser till att avråda sina läsare från att tro att SV40 har kopplingar till cancer, men redan 1961 visade National Institute of Health (NIH) att SV40 bidrar till att bilda tumörer”, skriver Natural News.

Leder till flera olika sorters cancer
Michele Carbone, biträdande professor i patologi vid Loyolauniversitetet i Chicago, har nyligen isolerat fragment av SV40-virus i mänsklig bencancer och i en dödlig form av lungcancer som kallas mesoteliom, rapporterar Realfarmacy.com.

SV40 har anklagats av forskare, professorer och doktorer för att vara starkt cancerframkallande, och 1996 rapporterade ett dussintal vetenskapsmän att man funnit SV40 i en variant av skelettcancer och i ett brett utbud av hjärncancer, som stigit med hela 30 procent under de senaste 20 åren.


Fakta SV40:

SV40 är en förkortning för simiant vakuoliserande virus 40 eller simiant virus 40, ett polyomavirus som finns i både apor och människor.

Liksom andra polyomavirus är SV40 ett DNA-virus som har potential att orsaka cancertumörer.

Källa: Wikipedia
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.