Tydlig koppling mellan vaccin och blodproppar

publicerad 8 april 2021

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA bekräftar nu det som en norsk expertgrupp tidigare kommit fram till – att det finns en koppling mellan Astra Zenecas covidvaccin Vaxzevria och de allvarliga blodproppar som rapporterats in som biverkningar.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur injektionerna från covidvaccinet misstänkts ha orsakat allvarliga blodproppar och till och med dödsfall, bland annat i Danmark och Österrike, och nu har alltså EMA kommit till samma slutsats.

– Enligt min uppfattning kan vi nu säga att det står klart att det finns en koppling till vaccinet, säger EMA:s vaccinchef Marco Cavaleri, enligt AFP.
Däremot är det fortfarande oklart varför Astra Zenecas kontroversiella vaccin leder till allvarliga och potentiellt dödliga blodproppar.

I Tyskland har minst nio dött av vaccinet och i Storbritannien minst sju. Antalet dödsfall per vaccinerade skiljer sig dock mycket åt från land till land – något som enligt en teori kan bero på att vaccinet använts på olika åldersgrupper i olika länder. Storbritannien har exempelvis vaccinerat sju gånger fler personer med just detta vaccin än vad Tyskland har gjort – men ser ändå färre dödsfall och svåra vaccinskador.

Många länder tvingades att pausa användandet av Astra Zenecas vaccin efter vaccinskadorna och dödsfallen och avslöjandena har också gjort så att Astra Zeneca är den vaccintillverkare som allmänheten numer har lägst förtroende för.

Noteras kan i sammanhanget att merparten av inrapporterade dödsfall på grund av covidvacciner enligt den officiella statistiken så här långt samtidigt fortfarande domineras kraftigt av Pfizers mRNA-vaccin Comirnaty med hela 135 inrapporterade dödsfall i Sverige. Detta kan jämföras med Astra Zenecas 5 inrapporterade dödsfall. 805 000 respektive 252 000 personer i Sverige har tagit injektionerna för de två respektive vaccinen i dagsläget.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!