Hälsa

SVT hänger ut kommuner som erbjuder elsaneringsbidrag

Trots att sambandet mellan elektromagnetiska fält och ohälsa blir allt mer internationellt erkänt fortsätter svenska myndigheter att slå dövörat till. SVT hänger i ett inslag ut kommuner som erbjuder ett mindre elsaneringsbidrag för de med svåra besvär.

Elöverkänslighet är ett allt mer utbrett problem. Känsligheten kan röra sig om allt ifrån känslighet ifrån lågfrekventa fält såsom elspisar och lampor till högfrekventa fält såsom mobilmaster och trådlösa nätverk.
En del kommuner i Sverige erbjuder ett elsaneringsbidrag för elöverkänsliga. Kostnaderna kan täcka t.ex. en transformator som jämnar ut den ojämna ström som orsakas på elnätet av exempelvis billig elektronik som används i elnätet vilket kan orsaka störningar som kan drabba elöverkänsliga.

Skellefteå kommun erbjuder ett elsaneringsbidrag på 50 000 kronor. Det har hjälpt flera elöverkänsliga att bekosta en sanering som gett dem en drägligare tillvaro.

Trots att allt fler internationellt erkända forskningsrapporter om sambandet mellan elektromagnetiska fält och ohälsa publiceras så ignoreras dem i Sverige.

SVT har återkommande i reportage förminskat och hängt ut elöverkänsliga som inbillningssjuka och fått kritik för att man skildrat de utsatta på ett respektlöst sätt.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!