Storbritannien legaliserar medicinsk cannabis

publicerad 31 juli 2018

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Storbritannien har beslutat att tillåta läkare att skriva ut medicinsk cannabis, men det är inte ett steg mot att tillåta cannabis för hemmabruk, säger den brittiska inrikesministern Sajid Javid.

Beslutet att acceptera medicinsk cannabis är resultatet av flera oberoende rådgivares bedömning och att försök visat att barn sjuka i epilepsi kan få mycket god hjälp av att medicineras med olja från plantan. The Independent tar upp fallet Billy Caldwell, en pojke på 12 år som lider av allvarlig epilepsi. Pojken hade fått en tidsbegränsad dispens att bli medicinerad med cannabisolja. Mamman till pojken är lyrisk efter att hennes son blivit mycket bättre.

Föräldrar till tusentals barn med neurologiska problem (epilepsi, MS, spasmer mfl) ser nu fram emot att få prövat om deras barn kan få hjälp av detta alternativmedicinska naturläkemedel. Karen Gray som är mamma till en pojke som lider av epilepsi hade via nätet lyckats samla in 240 000 namnunderskrifter för att legalisera naturläkemedlet.

It’s really going to help children out there, so it’s brilliant news. There are a lot of kids out there who aren’t getting this help and hopefully now they will”, säger Karen Gray

Legaliseringsprocess
Det återstår nu att definiera vilka produkter som ska få tillstånd att säljas på marknaden. Beslutet om att tillåta medicinsk cannabis kommer en kort tid efter att stora läkemedelsbolag annonserat att de tagit fram läkemedel baserade på cannabis.

Mike Penning, som är vide ordförande i den nyligen etablerade partipolitiska gränsöverskridande parlamentariska gruppen “Medical Cannabis Under Prescription” säger att risken nu finns att regleringen i England riskerar att resultera i att allt för få medicinsk produkter godkänns och att tillgången till många bra produkter från andra länder kan begränsas.

Det nya tillståndet realiseras under hösten 2018.

 

 

Källa: TV Helse

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!