Statsepidemiologen struntade i Folkhälsomyndighetens råd

Coronavirusets spridning

publicerad 5 mars 2020
- av Isac Boman
Under presskonferensen glömde statsepidemiologen bort sina egna råd.

Trots att Folkhälsomyndigheten ger rådet att hosta och nysa i armvecket eller i en pappershandduk för att undvika smittspridning så valde statsepidemiologen Anders Tegnell att mitt under en presskonferens hosta i båda sina händer istället.

Klippet på Tegnells hostade fick snabbt stor spridning på internet. Händelsen ägde rum under onsdagens presskonferens när han tillsammans med representanter från ytterligare två myndigheter skulle informera press och allmänhet om hur situationen för coronaviruset ser ut just nu i Sverige.

På sociala medier är folk kritiska till att statsepidemiologen inte verkar kunna följa sin egen myndighets råd och en person konstaterar att förtroendet för myndigheten tyvärr blir lidande.


Annonser:


Precis därför man inte sätter sig i planet om piloten luktar alkohol, oavsett hur bra utbildning hen har. Tyvärr är förtroendet inte på topp här heller.

Sveriges expertis i aktion. Säger en del, konstaterar en annan.”

Det noteras också att Tegnell hostar rakt över vattenglasen som tillhör inte bara honom själv utan även Johanna Sandwall från Socialstyrelsen och Anneli Bergholm Söder från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som han delade podiet med.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.