Coronavirusets spridning

Statsepidemiologen struntade i Folkhälsomyndighetens råd

Under presskonferensen glömde statsepidemiologen bort sina egna råd.

Trots att Folkhälsomyndigheten ger rådet att hosta och nysa i armvecket eller i en pappershandduk för att undvika smittspridning så valde statsepidemiologen Anders Tegnell att mitt under en presskonferens hosta i båda sina händer istället.

Klippet på Tegnells hostade fick snabbt stor spridning på internet. Händelsen ägde rum under onsdagens presskonferens när han tillsammans med representanter från ytterligare två myndigheter skulle informera press och allmänhet om hur situationen för coronaviruset ser ut just nu i Sverige.
På sociala medier är folk kritiska till att statsepidemiologen inte verkar kunna följa sin egen myndighets råd och en person konstaterar att förtroendet för myndigheten tyvärr blir lidande.

Precis därför man inte sätter sig i planet om piloten luktar alkohol, oavsett hur bra utbildning hen har. Tyvärr är förtroendet inte på topp här heller.

Sveriges expertis i aktion. Säger en del, konstaterar en annan.”

Det noteras också att Tegnell hostar rakt över vattenglasen som tillhör inte bara honom själv utan även Johanna Sandwall från Socialstyrelsen och Anneli Bergholm Söder från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som han delade podiet med.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!