Coronavirusets spridning

Sensationella coronagenombrottet: Patienter framgångsrikt behandlade med hydroxiklorokin

publicerad 1 april 2020
Experter har stora förhoppningar på hydroklorokin som behandling mot COVID-19.

I New York har läkaren Vladimir Zelenko framgångsrikt behandlat 699 coronasmittade patienter med en cocktail bestående av hydroxiklorokin, zinksulfat och antibiotikumet azithromycin – där samtliga patienter tillfrisknade efter behandlingen.

Att 100 procent av patienterna tillfrisknade och ingen avled eller ens behövde respirator får sägas vara sensationellt. Zelenko säger själv att han såg symptom på andnöd försvinna på bara några timmar efter att patienterna medicinerats.

Behandlingen är dessutom förhållandevis billig i jämförelse med mer exotiska mediciner och kostar omkring 20 dollar för fem dagars behandling. Nu hoppas han att presidenten och amerikanska myndigheter går ut och informerar allmänheten om den nya behandlingen, som redan har börjat användas på sjukhus i New York.
– Jag är väldigt väldigt optimistisk över det här. Det är ingen kontrollerad studie, men antalet patienter som representeras av doktor Zelenko är signifikant. Av de 350 patienter som behandlades borde de förvänta sig åtminstone 15 till 30, kanske 40 inläggningar på sjukhus och kanske även två-tre dödsfall, konstaterar…


 


Liknande artiklar: