MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

Ryggsmärtor kan vara allergisk reaktion i musklerna

publicerad 20 april 2018

Den kände brittiska läkaren Sarah Myhill har drivit en privatklinik sedan 2001. Hon skriver i en artikel i magasinet ”What The Doctors don’t Tell You” (WDDTY) att allergier aldrig upphör att förvåna henne med tanke på alla de olika symptom som en allergi kan orsaka. 

– Det är helt klart för mig att alla delar av kroppen kan uppvisa en allergisk respons. Irriterad tarm (IBS) är en allergi i tarmen på (mat eller mikroorganismer*). Migrän är allergi i hjärnan och astma är allergi i lungorna.

Hypotesen går ut på att en allergi redan är aktiv vid den tidpunkten och att nya smärtor som följer en muskelskada inte kan tillskrivas själva muskelskadan utan i verkligheten kan vara en allergisk reaktion.

– En typisk sjukdomsutveckling för en mjölkallergisk patient som lidit av kolik, diarré, slembildning i luftvägarna, öroninflammation och sår i halsen som barn som vuxen kan drabbas av irriterad tarm (IBS), migrän och gikt, skriver hon vidare.

 

Text: Torbjörn Sassersson. Artikeln har tidigare publicerats på TV Helse

Källa: WDDTY januari 2018, dr Sarah Myhill, Can muscles be allergic?

*Mikroorganismer kan vara bakterier, virus, svamp, alger, parasiter och arkéer (protozoer)

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan
Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend