Hälsa

Ryggsmärtor kan vara allergisk reaktion i musklerna

Den kände brittiska läkaren Sarah Myhill har drivit en privatklinik sedan 2001. Hon skriver i en artikel i magasinet ”What The Doctors don’t Tell You” (WDDTY) att allergier aldrig upphör att förvåna henne med tanke på alla de olika symptom som en allergi kan orsaka. 

– Det är helt klart för mig att alla delar av kroppen kan uppvisa en allergisk respons. Irriterad tarm (IBS) är en allergi i tarmen på (mat eller mikroorganismer*). Migrän är allergi i hjärnan och astma är allergi i lungorna.
Hypotesen går ut på att en allergi redan är aktiv vid den tidpunkten och att nya smärtor som följer en muskelskada inte kan tillskrivas själva muskelskadan utan i verkligheten kan vara en allergisk reaktion.

– En typisk sjukdomsutveckling för en mjölkallergisk patient som lidit av kolik, diarré, slembildning i luftvägarna, öroninflammation och sår i halsen som barn som vuxen kan drabbas av irriterad tarm (IBS), migrän och gikt, skriver hon vidare.

 

Text: Torbjörn Sassersson. Artikeln har tidigare publicerats på TV Helse

Källa: WDDTY januari 2018, dr Sarah Myhill, Can muscles be allergic?

*Mikroorganismer kan vara bakterier, virus, svamp, alger, parasiter och arkéer (protozoer)

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!