Hälsa

Regeringskansliet ser över framtida sockerskatt

Regeringskansliet ser över möjligheten att införa en sockerskatt. Det är en idé som kommer från Kommissionen för jämlik hälsa och även andra myndigheter.

– Jag vill inte avfärda en sockerskatt, däremot kommer vi inte att ha något förslag om det i närtid, säger socialminister Annika Strandhäll (S) till SVT.
I Sverige kommer regeringen att följa det norska exemplet noga och även om det i dagsläget inte finns några konkreta planer på att införa en sockerskatt även i Sverige, utesluter man inte att det kan bli verklighet även här inom kort.

Förespråkarna för sockerskatt tror att ett högre pris kan minska konsumtionen av sockerrika produkter och därför i förlängningen ge en förbättrad allmän folkhälsa.

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!