Hälsa

Odlade cannabis mot smärtan – frias

Publicerad 27 augusti 2015
Uppdaterad 2 september 2015
Arkivbild. Foto: A7nubis/CC BY-SA 3.0
Arkivbild. Foto: A7nubis/CC BY-SA 3.0

En 36-årig man i rullstol odlade och brukade cannabis i två år som smärtstillande medel. Nu frias han av tingsrätten.

Mannen bröt nacken i en olycka 1994 och har sedan dess varit rullstolsbunden. Han har sedan olyckan dragits med svåra smärtor och provat alla lagliga mediciner han har råd med.

Annons:

Efter att polisen genomfört en husrannsakan hittade man en cannabisodling i tvättstugan och en burk med torkad marijuana hos mannen.

Men nu väljer Västmanlands tingsrätt att fria mannen för narkotikabrott. Mannens självmedicinering hjälpte mot smärtan.

”Att framställa cannabis i den omfattning som skett utgör den enda möjligheten för honom att leva ett drägligt liv. X (den tilltalade) får därför anses ha befunnit sig i en nödsituation och hans handlande kan inte anses oförsvarligt”, skrev tingsrätten i domen enligt Dagens Juridik.

I domen skriver tingsrätten att mannen kunde börja arbeta heltid, kunde ta hand om sin familj och han började fungera i vardagen, efter att han började använda cannabis.


Liknande artiklar


Fakta Cannabis: Cannabis är ett samlingsnamn för marijuana och hasch. Cannabis består av över 400 kemiska substanser, varav 60-80 är psykoaktiva och påverkar psyket. Att bruka cannabis är olagligt i Sverige sedan 1988 då det kriminaliserades. I 15 av 27 EU-länder är det dock lagligt med medicinsk cannabis, bland annat i Finland.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • cannabis