Nytt bekräftat coronafall i Sverige

Coronavirusets spridning

publicerad 27 februari 2020
- av Markus Andersson
Det andra fallet av coronasmitta i Sverige bekräftades i Göteborg igår kväll.

Under onsdagskvällen konstaterades det andra bekräftade fallet av coronasmitta i Sverige. Samtidigt har även Danmark fått sitt första smittofall efter att en anställd på det statliga tv-bolaget smittats under sin skidsemester i Italien.

Det andra fallet i Sverige handlar om en man i 30-årsåldern från Göteborgsområdet som ska ha varit i norra Italien nyligen och som insjuknade tre dagar efter hemkomsten till Sverige och uppsökte själv då sjukvård, rapporterar SVT.

Mannen vårdas just nu på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och myndigheterna håller på att kartlägga mannens kontakter och vilka han kan ha utsatt för smitta.


Annonser:


– Det här var något vi var förberedda på skulle hända, menar Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten.

Både den smittade mannen från Göteborg och det första fallet i Sverige, en person från Jönköpingstrakten, förmodas tillfriskna så småningom. Samtidigt finns en oro för hur många de kan ha smittat och hur många andra smittbärare det kan finnas i landet som inte har upptäckts ännu.

I Danmark har det första bekräftade fallet av smitta dokumenterats efter att en anställd på danska TV2 tagit hem viruset, även han efter en resa i norra Italien – det område som idag är det värst drabbade i hela Europa.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.