Monsanto fällda i fransk domstol

publicerad 20 februari 2012

GMO-producenten Monsanto har blivit fällda i fransk domstol för sjukdomar kopplade till bekämpningsmedlet Lasso.

Det amerikanska kemi och läkemedelsföretaget Monsanto har blivit fällda i fransk domstol sedan en lantbrukare uppvisat neurologiska sjukdomar orsakat av ogräsmedlet Lasso. Flera liknande anklagelser har tidigare fått avslag på grund av svårigheter med att bevisa att det är bekämpningsmedel som varit orsaken till olika sjukdomar.

Sedan 1996 har ca 200 fall om året rapporterats i Frankrike medan bara 47 fall dom senaste 10 åren kunnat bevisas bero på bekämpningsmedel. En lång rad sjukdomar har trots allt kunnat länkas till användandet av bekämpningsmedel vilket inkluderar cancer, parkinsons sjukdom samt respiratoriska sjukdomar utöver flertalet neurologiska åkommor som det aktuella fallet involverade. Monsanto är kanske mest känt för sin framställning av GMO-gödor.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.