Läkemedelsverkets åtal mot kolloidalt silver läggs ner

I oktober förra året polisanmäldes Ion Silver AB av Läkemedelsverket som ansåg att det skulle vara brottsligt att göra medicinska påståenden utan "vetenskapliga bevis". Den åsikten delar inte kammaråklagaren som nu lägger ner målet.

publicerad 12 oktober 2015
- av Osignerad (ingen signatur)


De Bonnierägda dagstidningarna Sydsvenska Dagbladet och Helsingborgs Dagblad inledde förra hösten en kampanj mot kolloidalt silver och företaget Ion Silver AB. I flera artiklar påstods det att kolloidalt silver rentav kan vara skadligt för kroppen.

Efter artiklarna valde svenska Läkemedelsverket att försöka få bort försäljningen av kolloidalt silver. Bland annat så är det idag förbjudet att sälja Ionosil Kolloidalt Silver med olika påståenden om läkemedelseffekt.

Läkemedelsverket gick till och med så långt att man under samma period valde att polisanmäla Ion Silver AB för att man sålde Ionosil Kolloidalt Silver som en hälsokur. Läkemedelsverket ville veta om det var brottsligt att göra medicinska påståenden utan vetenskapliga bevis.
Men nu har kammaråklagare Stefan Waern skrivit av brottsmisstankarna mot Ion Silver AB då det inte går att bevisa att något brott begåtts. 


Liknande artiklar: