Hälsa

Läkemedelsverkets åtal mot kolloidalt silver läggs ner

I oktober förra året polisanmäldes Ion Silver AB av Läkemedelsverket som ansåg att det skulle vara brottsligt att göra medicinska påståenden utan "vetenskapliga bevis". Den åsikten delar inte kammaråklagaren som nu lägger ner målet.

Intervju med Anders Sultan, vd för Ion Silver

De Bonnierägda dagstidningarna Sydsvenska Dagbladet och Helsingborgs Dagblad inledde förra hösten en kampanj mot kolloidalt silver och företaget Ion Silver AB. I flera artiklar påstods det att kolloidalt silver rentav kan vara skadligt för kroppen.

Efter artiklarna valde svenska Läkemedelsverket att försöka få bort försäljningen av kolloidalt silver. Bland annat så är det idag förbjudet att sälja Ionosil Kolloidalt Silver med olika påståenden om läkemedelseffekt.
Läkemedelsverket gick till och med så långt att man under samma period valde att polisanmäla Ion Silver AB för att man sålde Ionosil Kolloidalt Silver som en hälsokur. Läkemedelsverket ville veta om det var brottsligt att göra medicinska påståenden utan vetenskapliga bevis.

Men nu har kammaråklagare Stefan Waern skrivit av brottsmisstankarna mot Ion Silver AB då det inte går att bevisa att något brott begåtts.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!