Joe Biden har testats positivt för covid-19 – var fullvaccinerad

publicerad 21 juli 2022
- av Markus Andersson

USA:s president Joe Biden har testats positivt för covid-19. Det meddelar Vita huset. Detta trots att han är ”fullvaccinerad” och redan har erhållit två påfyllandsdoser.

Massmedier har de senaste veckorna lagt stort fokus på att rapportera om att statistiken för personer som testats positivt för covid-19 ökat på senare. Ökningen överensstämmer dock inte med antalet sjuka i covid-19 eller inlagda på IVA.

Nu rapporterar AP och Reuters att USA:s president Joe Biden testats positivt för covid-19. Biden ska uppleva milda symptom. Presidenten kommer nu att isoleras i Vita huset och arbeta därifrån.

Biden har gjort politik av bärandet av mask och har sedan han tillträdde som president burit de hälsovådliga maskerna vid en rad offentliga framträdanden, detta trots att han haft goda möjligheter att hålla ett mycket stort avstånd till personer i sin omgivning.

Bedömare tror att det handlar om signalpolitik och att syftet är att öka legitimiteten för bärande av de kritiserade maskerna, därvid markeras även den totalitära hållning i nedstängningspolitiken som tidigare drabbat USA:s ekonomi mycket hårt.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.