Ingen veganmat för Göteborgs förskolebarn

publicerad 3 mars 2020
- av Per Nordin
Det blir ingen mer helt vegansk kost i Göteborgs förskolor.

Barn i Göteborgs förskolor kommer från och med den 1 april inte längre att erbjudas vegansk kost. Detta eftersom Förskoleförvaltningen och Livsmedelsverket inte bedömer att den veganska kosten är tillräcklig utan kosttillskott.

De nya rutinerna ska gälla för alla förskolor i Göteborg och renodlat vegansk kost kommer fortsättningsvis inte att serveras till barnen. På sin hemsida skriver kommunen:

Eftersom förskoleförvaltningen ska erbjuda alla barn näringsriktig mat kommer vegansk kost inte att serveras. Enligt Livsmedelsverket behöver vegansk kost till små barn kompletteras med kosttillskott.”

Den specialkost som kommer att erbjudas fortsättningsvis är av medicinska skäl så som glutenintolerans, laktosintolerans, diabetes och olika allergier, rapporterar Göteborgsposten.

De som vill ha specialkost av religiösa skäl kommer att få vegetarisk mat istället och detsamma kommer att gälla de barn vars föräldrar vill att de egentligen ska äta en helt vegansk kost.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.