Hälsa

Ingen veganmat för Göteborgs förskolebarn

Det blir ingen mer helt vegansk kost i Göteborgs förskolor.

Barn i Göteborgs förskolor kommer från och med den 1 april inte längre att erbjudas vegansk kost. Detta eftersom Förskoleförvaltningen och Livsmedelsverket inte bedömer att den veganska kosten är tillräcklig utan kosttillskott.

De nya rutinerna ska gälla för alla förskolor i Göteborg och renodlat vegansk kost kommer fortsättningsvis inte att serveras till barnen. På sin hemsida skriver kommunen:
Eftersom förskoleförvaltningen ska erbjuda alla barn näringsriktig mat kommer vegansk kost inte att serveras. Enligt Livsmedelsverket behöver vegansk kost till små barn kompletteras med kosttillskott.”

Den specialkost som kommer att erbjudas fortsättningsvis är av medicinska skäl så som glutenintolerans, laktosintolerans, diabetes och olika allergier, rapporterar Göteborgsposten.

De som vill ha specialkost av religiösa skäl kommer att få vegetarisk mat istället och detsamma kommer att gälla de barn vars föräldrar vill att de egentligen ska äta en helt vegansk kost.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!