MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

Föräldrar som ger barnen veganmat riskerar fängelse

publicerad 10 augusti 2016

Ett nytt kontroversiellt lagförslag i Italien skulle innebära att föräldrar som ger sina barn en vegansk kost riskerar att dömas till fängelse.

Det är Elvira Savino, vice partiledare för det borgliga partiet Forza Italia, vars partiledare är den förre premiärministern Silvio Berlusconi, som lagt fram förslaget, skriver italienska La Repubblica.

Enligt Savino är det vårdslöst och farligt av föräldrar att ge barn under 16 år en helt vegansk kost. Således ska föräldrarna i sådana fall kunna dömas till upp till ett års fängelse, och skulle barnet ta skada av den veganska kosten kan föräldrarnas fängelsestraff utökas till 6 år.

Andrea Ghiselli, ordförande för italienska Society of Food Science, säger samtidigt till La Repubblica att unga barn inte utsätts för lika stora hälsorisker med en vegansk kost jämfört med en kost bestående av en stor del socker och fett, även om en varierad kost är att föredra.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend