Hälsa

Föräldrar som ger barnen veganmat riskerar fängelse

Ett nytt kontroversiellt lagförslag i Italien skulle innebära att föräldrar som ger sina barn en vegansk kost riskerar att dömas till fängelse.

Det är Elvira Savino, vice partiledare för det borgliga partiet Forza Italia, vars partiledare är den förre premiärministern Silvio Berlusconi, som lagt fram förslaget, skriver italienska La Repubblica.
Enligt Savino är det vårdslöst och farligt av föräldrar att ge barn under 16 år en helt vegansk kost. Således ska föräldrarna i sådana fall kunna dömas till upp till ett års fängelse, och skulle barnet ta skada av den veganska kosten kan föräldrarnas fängelsestraff utökas till 6 år.

Andrea Ghiselli, ordförande för italienska Society of Food Science, säger samtidigt till La Repubblica att unga barn inte utsätts för lika stora hälsorisker med en vegansk kost jämfört med en kost bestående av en stor del socker och fett, även om en varierad kost är att föredra.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!