Folkhälsomyndigheten ”rustar” mot att allt fler blir skeptiska mot vacciner

publicerad 7 mars 2017
Folkhälsomyndigheten följer vaccindebatten noggrant för att inte skepticismen mot vacciner ska öka

Vaccinkritiker har skapat oro inom svenska Folkhälsomyndigheten och nu har skepticismen fått en stark röst i Vita huset, Donald Trump. Det gör att svenska myndigheter följer utvecklingen skriver ETC.

Att vaccinationer alltmer ifrågasätts på vissa håll i USA är någonting som oroar svenska myndigheter. Vaccinkritiker har fått upp ögonen på svenska medborgare. Ifrågasättandet av vaccinationer har idag en stark spridning tack vare internet.

– Det är viktigt att vara förberedda på att den diskussionen kan komma här också … Vi följer hur debatten går så att vi har bra argument på den typen frågeställningar som kommer upp, så att vi snabbt kan komma ut med bra och objektiv information, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.
Anders Tegnell inte oroad för minskad vaccinationstäckning trots SIFO-undersökning som visar på motsatsen. Tegnell uppger för Daniel Rossetti på ETC att han inte är oroad och han påstår att det inte finns någon tendens att motviljan mot vaccinationer skulle ha ökat den senaste tiden. Han lutar sig mot att det råder en hög vaccinationstäckning i Sverige.


 


Liknande artiklar: