Hälsa

Epidemi med koppling till e-cigaretter förbryllar i USA

Åtminstone 450 personer i USA har drabbats av en mystisk sjukdom efter att ha rökt e-cigaretter. Minst fem personer ska också ha avlidit.

New York Times skriver att de 450 sjukdomsfallen kopplade till rökning av e-cigaretter är spridda över 33 delstater. Trots fem bekräftade dödsfall vet amerikanska hälsomyndigheter inte vad som ligger bakom den snabba ökningen. På sin hemsida varnar myndigheten CDC, med ansvar för hälsa och smittskydd, nu allmänheten för att använda e-cigaretterna.
Det pågår helt klart en epidemi som måste bemötas omedelbart”, skriver läkaren David C Christiani i en artikel i The New England Journal of Medicine.

Det första fallet påträffades i Illinois i april och CDC arbetar nu intensivt med att utreda vilka substanser i e-cigaretterna som kan ligga bakom dödsfallen och epidemin.


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!