Bill Gates: “Västvärlden måste sluta äta kött”

publicerad 18 februari 2021
- av Markus Andersson
WEC-grundaren Klaus Schwabs dotter Nicole Schwab med Bill Gates på årets Davos Agenda på tema "The Great Reset".

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I en intervju med MIT Technology Review deklarerar ultraglobalisten Bill Gates att han vill att ”rika länder” ska övergå till att äta 100 procent konstgjort kött och hävdar vidare att människor även i övrigt måste sluta äta animalier “för att rädda klimatet”.

I intervjun förklarar Gates först att man måste ta fram djur som ger mer kött ”per utsläpp” i fattiga länder och att han inte ser det som realistiskt att människor i fattiga länder slutar äta kött. Det ska däremot människor i Europa och USA göra, menar han.

– Nej jag tror inte att de 80 fattigaste länderna kommer att börja äta konstgjort kött. Jag anser däremot att alla rika länder bör övergå till 100 procent konstgjort kött. Du kan vänja dig vid smakskillnaden och de säger att de kommer att göra smaken bättre över tid.

Han menar vidare att man genom lagstiftning och normalisering av det syntetiska köttet kan ändra människors beteenden och inställning till detsamma och därigenom öka efterfrågan på det konstgjorda köttet.

Gates förklarar att det vore fullt möjligt för rika och medelinkomstländer att övergå till det syntetiska köttet men att det finns hinder som måste överbyggas – exempelvis att konstgjort kött idag inte får kallas för kött.

Intervjun med tidskriften gjordes med anledning av att ultraglobalisten Gates nyligen släppte sin nya bok ”How To Avoid a Climate Disaster” som innehåller en lång rad ”förslag” som miljardären menar är nödvändiga för att ”rädda klimatet”.

I dagsläget står syntetiskt kött för mindre än en procent av marknaden och även Gates själv, som alltså vill att hela Västvärlden ska sluta äta riktigt kött, medger att han själv gärna konsumerar riktiga hamburgare.

Genom lagstiftning och populariseringskampanjer vill den kontroversielle miljardären ändå att åtminstone världens industriländer helt ska övergå till konstgjorda animalier.

Noterbart är att Bill Gates i tysthet nyligen köpt upp en enorm mängd land runt om i USA och numera är landets största privata ägare av jordbruksmark. Exakt vad denna mark ska användas till är oklart, men det spekuleras i att den kommer att användas för att ta fram genmodifierade grödor och livsmedel.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!