Sveriges EU-avgift kan höjas med 40 procent

publicerad 2 maj 2018

EU:s nya flerårsbudget innebär att Sverige kan komma att få betala ytterligare 16 miljarder kronor till EU varje år. Det motsvarar en ökning på 40 procent jämfört med den nuvarande EU-avgiften.

Under de kommande sju åren kan Sverige få betala sammanlagt 112 miljarder kronor till EU, utöver den nuvarande EU-avgiften. Detta efter att EU-kommissionen under onsdagen lade fram sin nya flerårsbudget där budgeten höjs med 0,8 procentenheter.

För Sverige kommer den knappa budgethöjningen bli dyrt. Sveriges årliga EU-avgift kommer att höjas med 40 procent och innebära att Sverige betalar ytterligare 16 miljarder kronor varje år, rapporterar Ekot.
Tidigare i år sade statsminister Stefan Löfven att det är otänkbart att Sveriges EU-avgift skulle höjas med 40 procent.

– Nån ökning på 40 procent av den svenska avgiften, det kommer inte att hända, sa statsminister Stefan Löfven efter EU:s toppmöte i februari.

EU-kommissionens nya flerårsbudget förväntas träda i kraft 2021.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!