Ica härmar Lidl – sänker priserna på hundratals varor

publicerad 27 mars 2023
- av Sofie Persson

Ica och Coop uppger nu, i linje med Lidl, att man ska sänka priset på hundratals varor. Varorna meddelar man ska inkludera bland annat grönsaker, kött, ost, bröd och barnmat.

Prissänkningarna kommer enbart dagar efter avslöjandet gällande matjättarnas miljonbonusar till butikskedjornas ledning under förra året.

Det var under förra veckan som Lidl meddelande att man kommer sänka priserna på hundratals varor med start från den här veckan. I samma veva rapporterade också Nya Dagbladet om hur Icas och Axfoods vd:ar plockade ut jättebonusar under 2022 på grund av ”ökad nettoomsättning” i deras butiker. Den ökade omsättningen berodde dock inte på en ökad försäljning av varor, utan var på grund av de skenande matpriserna.

Nu meddelar Ica att man också sänker priserna på hundratals varor, skriver man i ett pressmeddelande. Priserna menar man ska sänkas mellan 5 och 25 procent på över 300 varor som omfattar produkter som exempelvis bröd, fågel, ost, barnmat och skafferi. Det kommer att gälla för både Icas egna varor och andra leverantörer.

Med den här breda prissänkningen så skapar Ica Sverige förutsättningar för alla Ica-handlare att sänka priserna till kunderna i sina butiker. Då varje Ica-handlare bestämmer över sitt sortiment och sätter sina egna priser så kommer kunderbjudandet och antalet artiklar variera lokalt mellan olika Ica-butiker, Eric Lundberg, ny vd för Ica Sverige.

Även Coop kommer att sänka priser på ett antal varor som bland annat grönsaker och frukt för sina medlemmar med start 30 mars.

De lägre priserna på Ica kommer att träda i kraft den 11 april och gälla i två månader.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!