Debatt

”Var är debatten om FN:s nya migrationspakt?”

Var pågår debatten om FN:s nya migrationspakt, det tysta hotet ifrån artificiell intelligens och om Islams intåg i Europa? Det frågar sig den tidigare socialdemokraten och civilingenjören Stefan Sigfried i denna debattartikel.

publicerad 12 november 2018
Somaliska migranter väntar på båtar för att ta sig vidare mot Yemen. Huvuddelen är unga friska män.

Det är märkligt tyst om FN:s nya migrationspaket. Denna Trojanska häst som Sverige ska underteckna den 10 december i år.

Alltfler länder vaknar dock upp och vägrar skriva under eftersom deras nationella suveränitet hotas av detta avtal.

Men hur väcker vi svenska folket? Reinfeldt ställde samma fråga I sin bok Det sovande folket. Där han skrev om oss att ”de bryr sig inte om politik, tar mycket sällan egna initiativ och förstår inte innebörden av att ta eget ansvar.”


Annonser:


Jag håller inte med om Reinfeldts lösningar men han hade rätt om att det svenska folket sover. Idag kan vi undra om inte de flesta ligger i koma för här kommer att avtal som hotar vårt lands suveränitet men det är märkligt tyst om det. Tyst även bland partier som SD och KD som borde stå på barrikaderna och driva denna fråga varenda dag.

Rolf Malm skrev under rubriken ”Sverige skriver under självmordsavtal med FN” att ”Det [avtalet] öppnar i princip för helt fri invandring där medlemsländerna fråntas alla möjligheter att värna om sina gränser och egna medborgare. Ingen skillnad görs mellan flyktingar och ekonomiska migranter.

Varför hör vi inte vad han säger?

Är möjligen hoten så många att vi inte orkar tänka på vad som händer? ”Vi står nu inför de största ekonomiska och sociala förändringarna sedan industrialismens införande och det pågår inte ens en debatt om det hela”, skrev Björn Herstad nyligen på Nya Dagbladet, Debatt, apropå AI. Ett hot som även jag tagit upp i min bok Att återta hjärtat i politiken. Vi behöver även debattera Islams Sharialagar.

Men debatt ska vi inte ha, det är tyst om FN:s migrationspakt, tyst om AI-hotet och debatt om Islam kallas alltför ofta för ”Hets mot folkgrupp”.

En österrikisk domstol dömde nyligen en kvinna till €480 i böter och kostnad för rättegången för att hon under ett seminarium ska ha sagt ”en 56-åring och en sexåring? Vad kallar vi det om inte pedofili?” Men när det här ärendet togs upp av den europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna så upprätthöll dem domen. De menade att de österrikiska domstolarna noggrant hade avvägt kvinnans rätt till yttrandefrihet mot andras rätt att få sina religiösa känslor skyddade. Skydda våra känslor? Ska vi måhända också förbjuda att vi pratar om Foucaults pendel och gyroskop? Två experiment som bevisar att jorden är rund. Det kan ju uppröra känslorna hos de som tror att jorden är platt. Hets mot plattjordare?

Vi minns väl också uppståndelsen över Muhammed-teckningarna där den som ritat dom utsattes för mordhot. Och nu ser vi chockerat hur massor av folk i Pakistan upprört protester mot att Asia Bibi, en kristen kvinna, blev frikänd av högsta domstolen. Hennes ”brott” var att hon druckit vatten ur samma mugg som muslimer och sagt att Jesus dog för oss och undrat: ”Vad gjorde din profet Mohammed någonsin för att rädda mänskligheten?

Amina Filali, en 16-årig tjej i Marocko begick självmord efter att hon blivit våldtagen när hon var 15 år och pressats av en sharia-domstol att gifta sig med den som våldtagit henne(!) Sharia domstolen bestämde nämligen att hon måste antingen gifta sig med våldtäktsmannen eller erkänna äktenskapsbrott vilket brukar bestraffas med döden. Hon tog sitt liv för att hon inte orkade leva med mannen som våldtagit henne och som fortsatte misshandla henne.

Det strömmar nu sådana nyheter till oss och jag kan inte fatta sådana här saker. Kan du? Och när man tar upp det här så blir reaktionen ofta ”Jag vill inte höra mer! Sluta prata om detta.” Varför vill så många av oss bara få leva kvar i Pippi Långstrumps vänliga samhälle? Varför förtränger vi problematiken? Kanske har Bill Warner, som driver Youtubekanalen Political Islam, hittat svaret. Hans förklaring är att förlusten av de kristna länderna kring Medelhavet skapade ett sådant trauma hos kristna att vi förtränger vad Islam innebär. Länderna i Mellanöstern som idag är muslimska var ju till övervägande del kristna en gång och chocken över att förlora den kristna ”vaggan” blev för mycket. Vi kan inte smälta det. För sinnesfridens skull väljer vi att förneka och förtränga vad Islam innebär för oss. Vi väljer att inte se och diskutera det.

Men vi borde försöka se! Jag menar, varför kommer så många till oss? Det måste väl vara för att de som kommer hit upplever att vårt land är bättre än deras?

Men notera: Det som varit grundbulten för att skapa vårt västerländska system har varit vår yttrandefrihet. Genom att vi kämpat till oss yttrandefriheten så har vi kunnat rensa luften och öppna upp vägen till fungerande kompromisser. Detta har under århundradena skapat ett bra samhälle som många vill leva i. Om vi då tar bort det grundläggande verktyget som vi använt för att bygga vårt samhällssystem så blir ju vårt samhälle snart likadant som de länder folk flyr ifrån!

Fienden till yttrandefriheten är tystnaden. Så mörkrets krafter gör nu vad de kan för att strypa yttrandefriheten på olika sätt. Viktiga bolag som Google, Facebook, Youtube, Instagram jobbar på att få bort de som ”tänker fel.” De oliktänkandes rätt att yttra sig inskränks genom att de tas ifrån rätten att tjäna pengar på sina inlägg, sökalgoritmer ändras så de inte ska dyka upp när vi söker och sidor tas bort. 2017 kunde vi läsa ”Facebook tar krafttag mot falska nyheter – rensar bort 30,000 fejkkonton före franska valet” Men hur vet vi att andras åsikter var fejk? Facebook tog nyligen bort 810 sidor och konton. En del var stora som Right Wing News som hade 3.1 miljoner följare och Reverb Press som hade 816,000 följare.

Istället för att stå upp för yttrandefriheten och våra värderingar tror till exempel socialdemokraterna att de kan få totalitära idéer under demokratisk kontroll genom att kräva tystnad och eftergifter av oss andra. Exemplet nyligen med skandalen kring SSU Skåne där islamistiska och extrema personer tagit makten i förbundet är bara ett fall av många. Davis Kaza tog till exempel 2016 upp problemet i en artikel i Nya arbetartidningen: ”Det går inte att kompromissa med islamister på det sätt som Socialdemokraterna gjort. Islamisterna arbetar ytterst medvetet för att flytta fram sina positioner. Socialdemokraterna, däremot, har kompromissat med Sveriges sekulära tradition . . . De känner inget historiskt ansvar för de 300 år av kamp för sekulära värden som tidigare generationer genomfört.

Totalitära idéer blev populära på 1930-talet – även bland socialdemokrater som vi kan se i filmen ”Ett folk, ett parti”. Tage Erlander menade att det då handlade om ett slags intellektets slapphet: ”Det var som om stora delar av världen gripits av en moralens och intellektets slapphet, som gjorde att människorna inte orkade med en så krävande styrelseform som demokratin.” Nu har en liknande intellektets slapphet skapat en ohelig allians mellan en kyrka som glömt sin missionsbefallning och en socialdemokrati som glömt sin folkhemsidé vilket lett till att totalitära idéer än en gång kunnat smyga sig in i det svenska samhället.

Rapparen Ken Ring profeterar dystert att ”Inom 20 år har vi öppet krig.” Han tror att ”det är kört”. För att han inte ska få rätt måste vi börja se ”sono mama” som en samuraj skulle säga, alltså se saker som de faktiskt är. Eller för att citera Jesus, ”sanningen ska göra oss fria.” Och då behövs en oinskränkt yttrandefrihet.

Men var finns idag de politiker som vågar stå rakryggade och kräver att vi ska ha äkta full yttrandefrihet? För bara det kan blåsa bort de onda frön som mörkrets makter återigen vill så i vårt samhälle. Onda frön som kan växa upp och bli ett nytt Auschwitz, ett nytt Treblinka, ett nytt Bergen-Belsen. Ett nytt Gulag Arkipelagen. Ett nytt Hindu Holocaust. En ny katastrof. Att tro att vi idag är så mycket bättre än de som levde före oss så vi minsann inte ska göra samma misstag är bara högmod. Lyssna på Jordan Peterson. Samma misstag kan göras igen om folket sover tillräckligt djupt. Allt ont börjar någonstans. Och det börjar i tystnaden. När vi tvingas in i tystnaden och inte fritt kan diskutera saker så blir det otänkbara så småningom möjligt. Förstår vi inte det är vi oerhört och farligt naiva. Vi säljer ut grundbulten som byggt vårt fria samhälle för lite lugn och ro just nu. Vi är då sannerligen lika korttänkta som när Esau sålde ut sin förstfödslorätt för lite soppa.

Jag må hata dina åsikter, men jag är villig att dö för din rätt att säga dom” lär sammanfatta Voltaires inställning. Och det är dit vi måste återvända.

Nu måste även Sverige vakna upp. Du och jag måste nå fram till politiker och media och få dom att diskutera de viktiga frågorna:

  • Yttrandefrihet.
  • Sveriges suveränitet.
  • Den stundande AI revolutionen.
  • Den ökande krigsrisken; Det hårdnade förhållandet mellan USA och Ryssland.
  • Framtidens energi genom toriumreaktorer och förnyelsebara energislag.

 

I stället ser vi nu, likt i en dålig såpopera, den ena turen efter det andra där politiker bara vill peka finger mot SD. Likt bortskämda småungar träter de istället för att ta ansvar för Sverige. Och detta i en tid då Sverige utsätts för mer hot än kanske någon gång tidigare; Då uppför sig flera politiker som narcissister. Varför kan de inte förstå att de blivit valda av svenska folket, betalas av svenska folket och därför ska tjäna svenska folket, inte sina egna små egotrippar?

Yttrandefriheten är den demokratins renhållningskvast som behövs även om den skulle snärta till någon så det gör lite ont ibland. Den smärtan att höra något man inte gillar är nödvändig för att undvika den stora smärtan att avgrunden återigen ska öppnas under oss.

Så låt oss Vakna upp! Låt oss alla ta kamp för yttrandefriheten, grundbulten för ett öppet och demokratiskt samhälle där vi kan andas utan ångest. Och låt oss säga nej till FN:s migrationspakt, FN:s Trojanska häst.

Eller så riskerar vi att snart vakna upp i ett Orwellianskt samhälle där våra fina traditioner är ett minne blott och där vi ständigt övervakas av AI och saknar all frihet. Vill du verkligen ge ett sådant samhälle i arv till våra barn och barnbarn?

 

Stefan Sigfried


Om skribenten:

Stefan Sigfried är civilingenjör i teknisk fysik och har bland annat jobbat som konsult i eget företag.

Stefan var tidigare medlem i Socialdemokraterna och var då med om att starta gräsrotskampanjen Att återta hjärtat i politiken.

Han har även skrivit många insändare och författat flera böcker, bland annat boken Att återta hjärtat i politiken.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.