Utpekad CIA-agent gripen i Moskva

publicerad 15 maj 2013

Ryska säkerhetstjänsten FSB uppger att de gripit en amerikansk CIA-agent i Moskva under tisdagen. Han ska ha varit anställd inom den amerikanska ambassaden i Moskva.

fsb-russiaDen amerikanska diplomaten förklaras enligt Ryssland vara ”persona non grata”, rapporterar CNN. Gripandet ska ha skett natten till tisdagen och den utpekade CIA-agenten har identifierats som Ryan Fogle.

Fogle ska ha jobbat som tredjesekreterare vid den amerikanska ambassadens politiska avdelning. Han har nu utlämnats till USA:s ambassad i Moskva. Russia Today publicerar bilder på gripandet där den ryska säkerhetspolisen kan ses trycka ner Fogle till marken.


Annonser:


Senare under dagen kommenterade FSB i ett uttalande att Ryan Fogle burit teknisk utrustning, förklädnader, skriftliga instruktioner avsedda för en rysk medborgare, och en stor summa kontanter i samband med gripandet, skriver SvD.

I det brev som Ryan Fogle ska ha burit på vid gripandet erbjuds en rysk medborgare och uppdragsgivare 100 000 dollar. Pengarna ska uppgiftslämnaren få vid ett möte. I brevet stod det också om att han skulle upprätta ett Google mail-konto och ta kontakt med en specifik mejladress.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.