Utpekad CIA-agent gripen i Moskva

publicerad 15 maj 2013

Ryska säkerhetstjänsten FSB uppger att de gripit en amerikansk CIA-agent i Moskva under tisdagen. Han ska ha varit anställd inom den amerikanska ambassaden i Moskva.

fsb-russiaDen amerikanska diplomaten förklaras enligt Ryssland vara ”persona non grata”, rapporterar CNN. Gripandet ska ha skett natten till tisdagen och den utpekade CIA-agenten har identifierats som Ryan Fogle.

Fogle ska ha jobbat som tredjesekreterare vid den amerikanska ambassadens politiska avdelning. Han har nu utlämnats till USA:s ambassad i Moskva. Russia Today publicerar bilder på gripandet där den ryska säkerhetspolisen kan ses trycka ner Fogle till marken.
Senare under dagen kommenterade FSB i ett uttalande att Ryan Fogle burit teknisk utrustning, förklädnader, skriftliga instruktioner avsedda för en rysk medborgare, och en stor summa kontanter i samband med gripandet, skriver SvD.

I det brev som Ryan Fogle ska ha burit på vid gripandet erbjuds en rysk medborgare och uppdragsgivare 100 000 dollar. Pengarna ska uppgiftslämnaren få vid ett möte. I brevet stod det också om att han skulle upprätta ett Google mail-konto och ta kontakt med en specifik mejladress.


 


Liknande artiklar: