USA stoppar all immigration

publicerad 21 april 2020

President Donald Trump meddelar att han kommer att skriva under ett presidentdekret för att tillfälligt stoppa all invandring till USA med anledning av coronakrisen.

I ett inlägg på Twitter meddelar USA:s president att han kommer att skriva under en presidentorder för att tillfälligt stoppa all invandring till landet.

Åtgärden avses förhindra smittspridningen i landet och är enligt Trump därtill nödvändig för att säkra amerikanska medborgares jobb.


Annonser:


I ljuset av attacken från den osynliga fienden, liksom behovet av att skydda våra stora amerikanska medborgares jobb, kommer jag att skriva under en presidentorder om att tillfälligt upphäva invandring till USA” skriver Trump på Twitter.

Vita huset skall tillsvidare ha avböjt att ge en kommentar med mer bakgrund till och detaljer kring beslutet.

Invandringen till USA är redan i praktiken kraftigt begränsad med anledning av de gränsrestriktioner och inreseförbud som har införts i viruspandemins spår.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.