Utrikes

“USA-stödda rebeller sålde vapen till IS”

Syrisk rebell med amerikansktillverkad M2 Browning

De USA-stödda rebellerna i Syrien sålde vidare amerikanska vapen till terrorgruppen Islamiska staten, IS. Det påstår en person som hoppat av de syriska rebellstyrkorna.

Rebellstyrkorna i Syrien, som krigar mot landets president Bashar al-Assad och hans regeringsstyrkor, fick under flera år vapen från USA. Men en person som hoppat av rebellerna vittnar om hur rebellerna sålde vidare vapnen till terrorgruppen IS.
– När vi fick reda på att vår befälhavare sålde vapen till IS-terrorister så rapporterade vi det till det amerikanska baskommandot, men efter vår rapport har ingen åtgärd vidtagits. Istället befordrade de befälhavaren som vapenhandlade med IS, säger Asaad as-Salem enligt RT.

– Han (befälhavaren) sålde alla typer av vapen som vår enhet hade, amerikanska tillverkade lätta vapen, M-16 och M-4-gevär, olika maskingevär och ammunition.

I somras valde USA:s president Donald Trump att avbryta det CIA-program som försåg de syriska rebellerna med vapen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!