Uppror mot coronarepressionen sprider sig i Tyskland

Coronarepressionen

publicerad 16 september 2020
- av Markus Andersson
Münchenbor från protesterna i helgen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Hela 10 000 Münchenbor uppges ha protesterat mot coronarepressionen i Tyskland under helgen.

I Tyskland fortsätter protesterna mot Merkelregeringens politik, som vid sidan av att ha avvecklat medborgerliga friheter även orsakar omfattande skador på näringslivet.

Hårda restriktioner i landet påtvingas nu även små små barn, där exempelvis skolbarn tvinga sitta långa skoldagar med masker för ansiktena i skolbänkarna. En lokal källa till Nya Dagbladet i München uppger att många föräldrar klagar på att barnen inte kan följa undervisningen eftersom de inte får tillräckligt med luft med ansiktsmask.

Demonstranter i München. Foto: Privat

 

Förra veckans demonstration i Berlin uppgavs officiellt ha lockat 40 000 deltagare, vilket är en omdebatterad siffra, där antalet deltagare från vissa källor menar att massmedierna med avsikt skrivit ned antalet deltagare och att det verkliga antalet demonstranter har varit långt högre.

I Tyskland menar allt fler att coronarestriktioner används som förevändning för att inskränka medborgerliga friheter och öka statliga institutioners makt till vad som kommit att likna en totalitär polisstat liknande den i gamla DDR.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!