Uppgifter: Klart med tysk koalitionsregering

publicerad 7 februari 2018
Tysklands förbundskansler Angela Merkel

Enligt uppgifter i tysk press har kristdemokratiska CDU och socialdemokratiska SPD kommit överens om att bilda en ny koalitionsregering.

Höstens förbundsdagsval i Tyskland orsakade en smärre regeringskris efter att förbundskansler Angela Merkels CDU, deras bayerska avknoppning CSU och andra förbundsdagspartier inte kunde komma överens om en ny majoritetsregering.

Men nu, nästan ett halvår efter valet, ska CDU, CSU och SPD kommit överens om att ingå ett nytt regeringssamarbete. Detta trots att SPD:s partiledare Martin Schulz uteslöt en sådan regeringskoalition under valrörelsen, rapporterar Deutsche Welle.

Det är oklart vilka ministerposter som kommer delas mellan CDU och SPD. Tidigare har det spekulerats i att SPD kommer att få finansministerposten bland annat.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.