Ukip är Storbritanniens populäraste parti

publicerad 19 januari 2014
Ukips partiledare Nigel Farage

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


UK Independence Party (Ukip) är det parti som flest människor i Storbritannien uppskattar. Det visar en ny opinionsundersökning i tidningen The Daily Mirror.

Totalt har 27 procent av britterna en ”positiv syn” på Ukip. Det är en högre procentandel än för något annat parti. Det socialliberala Labourpartiets andel var 26 procent. Konservativa Tories som, under ledning av David Cameron styr Storbritannien i dag, hade 25 procent.

Handlar det om vilket parti som har minst missnöje hos folket ligger Ukip också på förstaplats. På frågan om man hade en negativ uppfattning av Ukip svarade 38 procent av de tillfrågade att så var fallet. Motsvarande siffra hos de andra partierna var 45 procent för Labour, 49 procent för Liberaldemokraterna, och 50 procent för Tories.

Men det betyder inte att Ukip skulle bli det största partiet om det vore val i dag. Partiet hamnar där på en tredjeplats med 19 procent, skriver The Daily Mirror.

Ukip har gjort sig kända som ett EU-kritiskt parti som motsätter sig massinvandring. Den karismatiske Nigel Farage är partiledare  –av många känd för sina utspel i Europaparlamentet i Bryssel och Strasbourg.

Opinionsundersökningen omfattade 2 029 svarspersoner i Storbritannien och skedde mellan den 15 och 16 januari.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!