Halshuggningen av Samuel Paty

UFC-fighter hyllar tjetjen som halshögg fransk lärare

publicerad 22 oktober 2020
Zelim Imadev hyllar mordet på den franske läraren.

UFC-fightern Zelim Imadaev hyllade nyligen halshuggningen av den franske läraren, en händelse som skakat Europa. På sociala medier kallade han gärningsmannen för ”islams hjälte”.

Imadaev, som tävlat i UFC (Ultimate Fighting Championship), har skapat stor kontrovers efter att ha kallat den tjetjenska islamisten som halshögg en fransk lärare som påstods varit islamofob, för ”islams hjälte” på Instagram. Han ska även ha sagt att Allah har godkänt gärningsmannens jihad. Gärningsmannen var en 18-årig tjetjensk migrant som sköts till döds strax efter dådet.

Imadaev, som har förlorat alla sina tre UFC-matcher, är inte den enda MMA-fightern som visat stöd för den tjetjenska islamisten. Albert Duraev, en före detta titelhållare i Absolute Championship Akhmat (ACA), under ledning av den tjetjenska ledaren Ramzan Kadyrov, skämtade på sociala medier om att yttrandefriheten var på nedgång i Frankrike.
I ett uttalande klargör UFC att Imadaev blev av med sitt kontrakt hos dem redan i somras. Noterbart är att Imadaev kommer från Tjetjenien, likt terroristen som halshögg den franske läraren.

UFC är den största MMA-organisationen i världen. Många topprankade MMA-fighters ingår i organisationen som anordnar galor över hela världen. UFC har sitt säte i USA. MMA står för mixed martial arts.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!