Tyskar kräver folkomröstning om migranter

En opinionsmätning av tevekanalen N24 har visat att 64 procent av tyskarna förespråkar en folkomröstning om asylmottagandet.

publicerad 17 oktober 2015
Afrikanska migranter demonstrerar i Berlin och kräver att få stanna i landet
Den tyska regeringens migrationspolitik ifrågasätts av allt fler väljare och kostar maktalliansen CDU/CSU allt fler röster. Opinionsmätningen, som genomförts av Tysklands största opinionsinstitut Emnid på beställning av tevekanalen N24, har visat att tyskarna skulle vilja ha en folkomröstning om detta.Migrationspolitiken har redan hunnit bli en stötesten på inrikesplanet. Medan Angela Merkel yrkar på migranternas ovillkorliga rätt till asyl hörs det en stigande missnöje även bland hennes partikamrater.

Emellertid vittnar opinionsmätningen att knappt två tredjedelar av tyskar (64 procent) vill att man ger folket rätt att självt bestämma om hur man tar itu med migrationskrisen. 33 procent uttalade sig emot folkomröstningen.

CDU/CSU:s beslut att skapa ”transitområden” för migranterna i väntan på grönt ljus till deras asylansökningar fick också delade åsikter. 56 procent menar att det är en bra idé medan 38 tycker illa om förslaget.

I vilket fall som helst så vittnar opinionsmätningen om tyskarnas stigande oro för den lavinartade migrationens negativa följder. Två tredjedelar av tyskarna menar att asylkaoset kommer i slutändan att splittra samhället.

 

se.sputniknews.comStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.