Utrikes

Tyskar kräver folkomröstning om migranter

En opinionsmätning av tevekanalen N24 har visat att 64 procent av tyskarna förespråkar en folkomröstning om asylmottagandet.

Afrikanska migranter demonstrerar i Berlin och kräver att få stanna i landet
Den tyska regeringens migrationspolitik ifrågasätts av allt fler väljare och kostar maktalliansen CDU/CSU allt fler röster. Opinionsmätningen, som genomförts av Tysklands största opinionsinstitut Emnid på beställning av tevekanalen N24, har visat att tyskarna skulle vilja ha en folkomröstning om detta.Migrationspolitiken har redan hunnit bli en stötesten på inrikesplanet. Medan Angela Merkel yrkar på migranternas ovillkorliga rätt till asyl hörs det en stigande missnöje även bland hennes partikamrater.

Emellertid vittnar opinionsmätningen att knappt två tredjedelar av tyskar (64 procent) vill att man ger folket rätt att självt bestämma om hur man tar itu med migrationskrisen. 33 procent uttalade sig emot folkomröstningen.
CDU/CSU:s beslut att skapa ”transitområden” för migranterna i väntan på grönt ljus till deras asylansökningar fick också delade åsikter. 56 procent menar att det är en bra idé medan 38 tycker illa om förslaget.

I vilket fall som helst så vittnar opinionsmätningen om tyskarnas stigande oro för den lavinartade migrationens negativa följder. Två tredjedelar av tyskarna menar att asylkaoset kommer i slutändan att splittra samhället.

 

se.sputniknews.com

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!