Tyskar är nu en minoritet i Frankfurt

publicerad 3 juli 2017
Frankfurt är en av Tysklands största städer

Personer med invandrarbakgrund utgör en majoritet – 51,2 procent – av de bosatta i Frankfurt, Tyskland, visar ny statistik.

Frankfurt är en av Tysklands största städer med över 700 000 invånare. I staden finns bland annat huvudkontoret för Europeiska centralbanken, ECB, Tysklands centralbank Deutsche Bundesbank och storbanken Deutsche Bank.

Nu är inte längre tyskar en majoritet i Frankfurt. Ny statistik visar att 51,2 procent av invånarna har invandrarbakgrund – det vill personer som är födda utomlands eller har föräldrar födda utomlands. Den största invandrargruppen är turkar, som utgör 13 procent av invånarna, skriver brittiska Daily Mail.

Vi har stora minoritetsgrupper men ingen specifik majoritetsgrupp. Trenden är tydlig, vi är en stad utan en majoritet, säger Sylvia Weber, Frankfurts integrationssekreterare.

Daily Mail skriver vidare att personer med invandrarbakgrund är mindre benägna att jobba än etniska tyskar. 27 procent av utlandsfödda män och 41 procent av utlandsfödda kvinnor var arbetslösa, jämfört med tyska män, 17 procents arbetslöshet, och tyskar kvinnor 22 procents arbetslöshet. Invandrare är också mer benägna att leva under fattigdomsgränsen än etniska tyskar.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.