Tysk neurolog: Munskydd leder till hjärnskador

Coronarepressionen

publicerad 7 november 2020
- av Isac Boman
Dr Margarite Griesz-Brisson.

Dr Margarite Griesz-Brisson är läkare, neurolog, neurofysiolog och doktor i farmakologi. Hon varnar nu allmänheten för att de kontroversiella munskydd man uppmanas bära för att förhindra smittspridning kan leda till syrebrist och allvarliga hjärnskador och menar att barn och ungdomar är särskilt känsliga.

– Återinandning av vår utandade luft kommer utan tvekan att skapa syrebrist och en översvämning av koldioxid. Vi vet att den mänskliga hjärnan är mycket känslig för syrebrist. Det finns till exempel nervceller i hippocampus som inte kan klara sig längre än 3 minuter utan syre – de kan inte överleva, säger hon.

Läkaren nämner också att huvudvärk, trötthet, yrsel, koncentrationssvårigheter och sämre reaktionsförmåga är symptom på att det kognitiva systemet har påverkats negativt.

Griesz-Brisson lyfter också fram att när du har kronisk syrebrist så försvinner de tydliga symptomen men skadorna består och hjärnan fortsätter att få för lite syre – något som är mycket farligt.

– Medan du tänker att du har blivit van vid att bära din mask och andas in din egen utandningsluft, så förstärks de degenerativa processerna i din hjärna när din syrebrist fortsätter.

Ett annat problem Griesz-Brisson lyfter fram är att nervcellerna i hjärnan inte klarar av att dela sig normalt, vilket hon menar innebär att de dödade hjärncellerna inte regenereras utan istället kommer att vara förstörda för alltid – även efter att ansiktsmaskerna slutar vara obligatoriska och människor återigen får andas frisk luft.

– Jag använder ingen mask. Jag behöver min hjärna för att tänka. Jag vill ha ett klart huvud när jag möter mina patienter och inte befinna mig i en koldioxidinducerad anestesi, konstaterar hon.

Hon påtalar vidare att syrebrist är farligt för alla hjärnor och att det därför måste vara upp till var och en om man vill använda ansiktsmask eller inte för att skydda sig från virus. För barn och minderåriga menar hon att maskerna absolut inte bör komma ifråga eftersom deras immunförsvar är särskilt anpassningsbart och behöver komma i kontakt med virus och bakterier. Hon pekar också på att även barns hjärnor är mycket aktiva.

– Att beröva ett barns eller en tonårings hjärna från syre eller att begränsa den på något sätt är inte bara farligt för deras hälsa, det är helt kriminellt. Syrebrist hämmar hjärnans utveckling och skadan som blir resultatet kan inte reverseras.

Hon menar att masktvång för barn och unga på sikt kommer att leda till en enorm ökning av demens och relaterade sjukdomar och att detta är någonting som måste förhindras.

– Hur kan en veterinär, en mjukvarudistributör, en affärsman, en elbilstillverkare eller en fysiker avgöra frågor som rör hela befolkningens hälsa? Snälla, kära kollegor, vi måste alla vakna, säger hon vidare.

Hon uppmanar såväl medborgare som makthavare att lyssna på medicinska experter och inse vad syrebrist kan få för effekter på människors organ – inte bara hjärnan utan även lungorna och hon frågar sig varför våra hälsodepartement och medicinska organisationer inte har uttalat sig om dessa risker och mot nedstängningarna av samhället, som hon fördömer.

– Vem är ansvarig för dessa brott? De som genomdriver dem (repressionen)? De som låter det hända och spelar med eller de som inte hindrar det, frågar hon sig och menar vidare att det inte handlar om masker, inte om virus och definitivt inte om medborgarnas hälsa utan om någonting helt annat.

– Jag kommer inte att delta, jag är inte rädd, deklarerar hon.

– Du kan redan nu se att de försöker ta ifrån oss vår luft som vi andas. Det är nu nödvändigt med personligt ansvar. Vi är ansvariga för vad vi tycker, inte media. Vi är ansvariga för vad vi gör, inte våra överordnade. Vi är ansvariga för vår hälsa, inte Världshälsoorganisationen. Vi är ansvariga för vad som händer i vårt land, inte regeringen, avslutar hon.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!