Utrikes

Twitter bannlyser användare som länkar till Infowars

Alex Jones, Infowars grundare.

Under veckan som gick tog Twitter ned 18 Twitterkonton som alla delade länkar till Infowars, skriver CNN som fått det bekräftat från en talesperson från Twitter centralt. Tidigare har Twitter bekräftat att de tagit ned ytterligare fem konton som försökt hjälpa Infowars.

Talespersonen meddelade att kontona togs ner eftersom de hjälper Alex Jones verksamhet, grundaren till Infowars. Jones pekas av CNN ut som konspirationsteoretiker och Infowars kallas för en marginaliserad högerkanal (“fringe right-wing media organization”).
Twitter verkar inte ha tagit hänsyn till om de länkar som postats på de stängda Twitterkontona egentligen brutit mot Twitters community-regler även om Twitter har varnat kontohavarna för att de postat regelbrytande länkar.

Alex Jones blev tidigare i år avstängd från en rad sociala medier, däribland Twitter och Facebook.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats på NewsVoice.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!