IT/Övervakning

Censuren mot Alex Jones fortsätter – nu avstängd på Twitter

Infowars-grundaren Alex Jones fortsätter att censureras från fler plattformar. Senaste i raden är Twitter, som bannat Jones från att skriva någonting i en vecka.

I förra veckan blev Alex Jones och Infowars avstängda från ett flertal plattformar, som Youtube, Facebook, iTunes, Spotify och Vimeo. Nu har även videoplattformen och Twitter censurerat Alex Jones konto.
Alex Jones är avstängd från Twitter i sju dagar. Hans konto, med över 891 000 följare ligger fortfarande uppe, men han kan inte kan skriva några inlägg över huvud taget på plattformen under tiden han är censurerad.

Beslutet att censurera Alex Jones är en tvärvändning från Twitters sida. I förra veckan skrev Twitters vd och grundare Jack Dorsey att Alex Jones skulle få fortsätta vara på plattformen så länge han inte bryter mot användarvillkoren.

Infowars officiella Twitterkonto fortsätter dock att twittra ut meddelanden och har inte drabbats av Twittercensuren.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!