Namninsamling för att stänga ned porrnav når 2 miljoner underskrifter

Protesterna mot Pornhub

publicerad 5 september 2020
- av Markus Andersson
Allt fler röster kräver att Pornhub släcks ner.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Efter att porrjätten skakats av flera chockerande fall av våldtäkt och sexhandel så växer opinionen för att stänga ner sajten. Förutom två miljoner underskrifter har demonstrationer arrangerats utanför Pornhubs kontor och politiker har lovat att utreda porrsidan.

Som Nya Dagbladet tidigare har rapporterat om har såväl barnpornografi som fall av filmade våldtäkter förekommit på Pornhub, något som väckt avsky bland stora delar av befolkningen och som lett till att högljudda röster nu vill ha bort sajten från internet.

Laila Mickelwait, grundare till uppropet är tacksam för att så många vågat ta ställning mot de övergrepp mot kvinnor och barn som hon menar att porrjätten ägnar sig åt och skriver i ett pressmeddelande om vilka framgångar uppropet har rönt den senaste tiden.

Politiska ledare i USA och Kanada har krävt federala utredningar mot Pornhub”, förklarar hon och skriver vidare att en animerad video för att uppmärksamma allmänheten om missförhållandena nått 33 miljoner tittare, att protester har arrangerats utanför Pornhubs kontor i flera städer samt att konstnärer skapat ögonöppnande konst om Pornhubs baksida, där en del av konsten kommer att visas upp på museer för slaveri.

Jag åkte till Washington och presenterade ett fall med omfattande bevisning mot Pornhub för lagstiftare och inflytelserika regeringspersoner”, berättar hon vidare och förklarar också att jurister också har anslutit sig till uppropet för att få Pornhub nedsläckt.

Vidare har nya offer vågat träda fram och berätta om sina erfarenheter om hur de blivit utnyttjade på Pornhub och rörelsen har figurerat i över 300 skrivna artiklar, inklusive i några av de största medierna i världen.

Pornhub har under de senaste veckorna försökt gömma undan bevis för deras brottslighet och flytta sina tillgångar, men det finns inget de kan göra för att undgå att hållas ansvariga för sina handlingar”, konstaterar Mickelwait.

Uppropet har också startat en insamling där man kan donera pengar för att stödja kampen mot Pornhub.

Det tog mindre tid att nå två miljoner underskrifter än vad det tog att nå den första miljonen – låt oss fortsätta sprida budskapet tills dess att den offentliga pressen blir så stor runt om i världen att Pornhub inte kan stå emot den.”

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!