Kriget i Syrien

TV4:s Marcus Oscarsson positiv till krig i Syrien

TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson är positiv till ett amerikanskt militärt angrepp mot Syrien, trots risken för att ett storskaligt mellan USA och Ryssland bryter ut.

USA:s president Donald Trump har twittrat frenetiskt om Syrien de senaste dagarna och hotat att angripa landet militärt. Detta efter att USA lagt skulden för kemvapenattacken i Duma, som ska ha dödat 70 personer, på Syrien och president Bashar al-Assad.
Nu stämmer TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson in i krigshetsen. I flera inlägg på Facebook har Oscarsson, som känd för att vara en krigshök, i hårda ordalag hetsat mot Bashar al-Assad, trots att det finns en risk för ett storskaligt krig mellan Ryssland och USA om USA angriper Syrien militärt, enligt han själv.

När som helst kan USA och Väst komma att gå till angrepp mot Assads flygvapen. Risken för ett omfattande krig mellan USA och Ryssland är mycket liten då USA:s försvarsmakt är vida överlägsen. Tillsammans har Trump och Macron ett mycket stort internationellt stöd i sin generella hållning mot diktatorn Assad. EU, Japan, Turkiet, Australien, Nya Zealand och i stort sett hela Väst. Assad stöds av Putin, iranska islamistregimen och terrorstämplade islamistgruppen Hezbollah samt Nordkoreas diktator Kim Jong-un”, skriver Oscarsson på Facebook och berömmer Trump för att han insett att al-Assad är skyldig till “ofattbara brott mot mänskligheten”.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat att Marcus Oscarsson velat införa en flygfri zon över Syrien, trots att det skulle leda till krig med Ryssland enligt USA:s försvarschef. Han har även implicit hotat invandringskritiker på sin Facebook-sida.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!