Trump: “Missiler kommer att skickas mot Syrien”

publicerad 11 april 2018

USA:s president Donald Trump varnar både Ryssland och Syrien för att USA planerar att bomba Syrien efter den påstådda kemvapenattacken förra veckan.

Efter förra veckans påstådda kemvapenattack i Duma i Syrien, som ska ha krävt uppemot 70 människors liv, har USA:s president Donald Trump skärpt till tonläget rejält på Twitter. Under onsdagen hotade Trump Ryssland och Syrien på nytt i ett Twitterinlägg där han implicit skriver att USA kommer att bomba Syrien med missiler som straff för att Syriens president Bashar al-Assad ska ha beordrat kemvapenattacken.

Trump sade på måndagen att USA kommer att “skicka ett meddelande” till Syrien inom 24 till 48 timmar, vilket betyder att ett amerikanskt militärt angrepp på syriska regeringsstyrkor är nära förestående, och den amerikanska jagaren USS Donald Cook befinner sig sedan i måndags utanför den syriska kusten i östra Medelhavet. Samtidigt hotar Ryssland med att eventuellt slå tillbaka mot USA om man angriper Syrien.

Ryssland och Syrien har konsekvent förnekat att man skulle ha någon som helst inblandning i kemvapenattacken i Duma.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!