Marcus Oscarsson positiv till amerikansk intervention i Syrien

publicerad 15 december 2016
Marcus Oscarsson

TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson menar i en analys att USA kan rädda tusentals liv om man upprättar en flygfri zon över Syrien. Men en sådan flygfri zon kommer leda till direkt krig med Ryssland, enligt USA:s försvarschef.

Marcus Oscarsson har på bara några år kommit att bli en av TV4:s mest populära personligheter genom sina analyser och utläggningar om det politiska läget i Sverige och omvärlden.

Under onsdagskvällen publicerade Oscarsson ett inlägg på Facebook där han lyfte fram analytiker som förespråkat amerikansk intervention i Syrien genom upprättandet av en flygfri zon i landet.


Annonser:


Några analytiker som teoretiserat över nackdelarna med en sådan flygfri zon fanns dock inte med i Oscarssons analys. Inte heller det faktum att USA:s försvarschef Joseph Dunford sagt att en flygfri zon skulle kräva att USA går till krig mot Ryssland och Syrien.

NyD har inte kunnat nå Marcus Oscarsson för en kommentar.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.