TV4-profilens förtäckta hot mot invandringskritiker på nätet – ”Ni kan förlora jobb och vänner”

publicerad 26 februari 2018
- av Markus Andersson

En välkänd TV4-profil har på sin offentliga Facebook-sida varnat invandringskritiker och andra ilskna kommentatorer för att de ”kan förlora jobb och vänner” om de inte tänker sig för i kommentarsfälten.

Profilen är mycket aktiv på Facebook och har tusentals följare. Inläggen har ofta politiska inslag av polariserande karaktär som ofta följs upp med frågeställningar till följarna, inte sällan utifrån en svartvit föreställning. Profilen censurerar själv ofta stenhårt i kommentarsfälten och stänger inte sällan helt av följarnas möjligheter att kommentera inläggen.

Profilen tar i sitt senaste inlägg upp ett fall ifrån juni 2017 där en 49-årig kvinna ifrån Hälsingland på Facebook kommenterade arbetslösheten bland nyanlända. Polisen knackade strax därefter på dörren och kvinnan åtalades och dömdes för hets mot folkgrupp för att ha skrivit ””Hur skall dessa iq-befriade avarter kunna börja jobba?”, trots att nyanlända i verklig mening inte utgör någon folkgrupp.


Annonser:


Nu varnar profilen invandringskritiker och andra uppretade svenskar för att ta ut svängarna i kommentarsfälten på Facebook och menar att detta kan leda till att man både kan förlora jobb och vänner.

Många skriver mycket värre saker än den 49-åriga Hälsinglandskvinnan så tänk er för. Nästa gång kan det vara hos er som polisen knackar på. Det blir polisförhör och åtal. Det är ett allvarligt brott som kan göra det mycket svårare att få jobb, svårt med vänner och fritid när sådant kommer ut.”, skriver profilen på sin Facebook-sida.

TV4 har själva återkommande tillsammans med medier som Expressen, Aftonbladet och DN flitigt hängt ut invandringskritiker genom åren som bland annat kommenterat på Facebook trots att det inte rört sig om olagligheter vilket lett till att många förlorat just både jobb och vänner.

Ett särskilt uppmärksammat fall rör Expressen som samarbetade med kriminella vänsterextremister för att kunna göra olagliga dataintrång i syfte att komma åt identiteten bakom personer som skrivit plumpa men inte olagliga kommentarer om bland annat invandrare. Detta ledde bland annat till att Justitiekanslern inledde en förundersökning mot Expressen, som dock friades från åtal vilket Nya Dagbladet tidigare rapporterat om.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.