Trump: “Vi kommer att vägra ert vaccintvång”

Coronarepressionen

publicerad 5 september 2023
- av Markus Andersson
Donald Trump och Joe Biden (med ansiktsmask).

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Donald Trump är rasande över nyheten om att vissa institutioner återinför krav på ansiktsmask med hänvisning till påstått nya covid-varianter.

I ett tal som publicerades på X, tidigare Twitter, går presidentkandidaten till hård attack mot ”galningarna på vänsterkanten” som han menar vill återinföra den hårda coronarepressionen. Han lovar också att strypa all federal finansiering till skolor, universitet, flygbolag och kollektivtrafik som kräver att människor vaccinerar sig eller bär mask.

Flera privata institutioner, sjukhusoperatörer och högskolor har återinfört kraven på att personal eller besökare ska bära masker när de befinner sig på sina platser – med hänvisning till påstådd smittspridning av flera olika nya coronavirusvarianter.

Detta är något presidentkandidaten Trump betraktar med stor oro och han lovar att göra allt i sin makt för att den amerikanska covid-repressionen inte ska upprepa sig om han blir återvald.

– Galningarna på vänsterkanten försöker mycket hårt att få tillbaka covid-nedstängningar och tvångsåtgärder med all sin plötsliga rädsla för de nya varianterna som kommer. Vet ni vad mer som kommer? Ett val!, dundrar han.

 

Trump menar att vänsterliberalerna i Demokraterna vill ”starta om covidhysterin” så att de kan motivera ännu fler nedstängningar, ökad censur, fler poströster, mer förskingring och mutor och andra olagligheter – precis som han menar skedde under förra valet.

– Till varje covid-tyrann som vill ta bort vår frihet, hör dessa ord: Vi kommer inte att lyda, så tänk inte ens på det. Vi kommer inte att stänga våra skolor, vi kommer inte att acceptera era nedstängningar, vi kommer inte att följa era masktvång, och vi kommer inte att tolerera era vaccintvång.

– De riggade valet 2020 och nu försöker de göra samma sak igen genom att rigga det viktigaste valet i vårt lands historia… Det här är dåliga människor – det är sjuka människor vi har att göra med… De kommer att misslyckas eftersom vi inte kommer att låta det hända, fortsätter han.

Ex-presidenten lovar vidare att om han blir president igen så kommer han att göra allt som står i hans makt-grupp att ta bort den federala finansieringen för kollektivtrafik, flygbolag och utbildningsinstitutioner som inför mask- eller vaccinmandat.

Det finns dock de som är skeptiska till utspelet och pekar på att även Donald Trumps administration införde olika former av restriktioner, förespråkade social distansering och stängde skolor under covidrestriktionerna 2020.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!