Mötet mellan Nordkorea och USA

Här träffas Donald Trump och Kim Jong-un

Kim Jong-un och Donald Trump skakar hand inför mötet i Singapore

På tisdagsmorgonen svensk tid inleddes det historiska mötet i Singapore mellan USA:s president Donald Trump Nordkoreas ledare Kim Jong-un. De båda ledarna skakade hand med varandra och utbytte artigheter inför mötet.

Ett massivt säkerhetspådrag omgärdade de två världsledarna när de satte an mot mötet på lyxhotellet Capella Singapore vid 2-tiden på tisdagsmorgonen svensk tid.
Det upphaussade mötet är ett historiskt sådant. Aldrig tidigare har Nordkoreas ledare träffat en sittande amerikansk president.

Vid 3-tiden på tisdagsmorgonen svensk tid träffades Trump och Kim Jong-un framför ett samlat medieuppbåd och tog varann i handen inför mötet.

Mötet gick bättre än vad någon kunde ha förutspått, sade Trump till medierna med Kim Jong-un vid sin sida.

Efter mötet satte sig de båda för att skriva under det som Kim Jong-un beskrev som ett “historiskt dokument”.

Vi har valt att lämna det förgångna bakom oss, sade Kim Jong-un.

Det återstår att se om mötet kommer att bära frukt för båda eller någon av parterna. Nordkorea ser mötet som en chans att få USA att lätta på sanktionerna och minska sin militära närvaro i närområdet. USA vill samtidigt se att Nordkorea börjar avrusta sina kärnvapen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!